İlahiyat Fakültesi Ders Kayıt Duyurusu

1-      İkinci öğretim öğrencileri, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Ziraat Bankasının herhangi bir ATM’sinde Eğitim Öğretim Ödemeleri kısmından harç ödemelerini öğrenci numaralarıyla yatırmaları gerekmektedir. (Harç borcu çıkmayan 2-3 ve 4’ üncü sınıf öğrencileri, ders kayıtlarını yapıp “KONROL ET”  botununa bastıktan sonra harçlarını yatırabileceklerdir.

2-      Hazırlık Sınıfı ve I’ inci Sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimi tarafından yapılacaktır. (İkinci öğretim öğrencilerinin ders kayıtlarının yapılabilmesi için harç ücretlerini yatırmış olmaları gerekmektedir. Harç Ücretlerini zamanında yatırmayan öğrencilerin ders kayıtları yapılmayacaktır.)

3-      2’ nci sınıf öğrencileri aşağıda sıralanan maddeleri takip ederek ders kayıtlarını gerçekleştirebilirler:

Ø  Ders kaydı yapacak 2’ nci sınıf öğrencisi ilk önce alttan dersi varsa bunları seçecektir.

Ø  İkinci aşamada ise zorunlu dersleri seçmesi gerekmektedir.

4-      3’ üncü sınıf öğrencilerinin müfredatına formasyon dersleri eklendiği için ders kayıtlarını dikkatli yapmaları gerekmektedir. Aşağıda sıralanan maddeleri takip ederek ders kayıtlarını gerçekleştirebilirler:

Ø  Ders kaydı yapacak 3’ üncü sınıf öğrencisi ilk önce alttan dersi varsa bunları seçecektir.

Ø  İkinci aşamada ise zorunlu dersleri seçmesi gerekmektedir.

Ø  Üçüncü aşamada öğrenci seçmeli ders paketinde yer alan dersleri seçeceklerdir. Bu aşamada dikkat etmeleri gereken husus; Pedagojik Formasyon dersi almak istemeleri halinde Seçmeli Ders paketinde yer alan Ders Kodu FRM ile başlayan üç dersi seçmeleri zorunludur. (FRM301 Eğitim Bilimine Giriş, FRM303 Eğitim Psikolojisi, FRM305 Öğretim İlke ve Yöntemleri). Bu üç formasyon dersi alındıktan sonra kredileri yetiyorsa 2 tane seçmeli ders seçeceklerdir.

Ø  Pedagojik Formasyon dersi almak istemeyenler ise formasyon dersleri hariç 5 seçmeli ders seçebilirler. Not: Bu dönemde fakültemizde formasyon derslerini seçmeyenler ileriki dönemlerde diğer formasyon derslerini alamayacaklardır.

5-      4’ üncü sınıf öğrencilerinin aşağıda sıralanan maddeleri takip ederek ders kayıtlarını gerçekleştirebilirler:

Ø  Ders kaydı yapacak 4’ üncü sınıf öğrencisi ilk önce alttan dersi varsa bunları seçecektir.

Ø  İkinci aşamada ise zorunlu dersleri seçmesi gerekmektedir.

Ø  Üçüncü aşamada öğrenci seçmeli ders paketinde yer alan 3 tane seçmeli ders seçeceklerdir.

MÜSLİM KİNEŞ (0484) 212-1111 / 4405
11 Eylül 2017