Siirt Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler İçin Destek Bursları

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SURİYELİ ÖĞRENCİLER İÇİN DESTEK BURSLARI

Burs programında başvurular, 22.11.2017 - 01.12.2017 (mesai bitimine kadar) tarihleri arasında Siirt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisinde alınacaktır. Adaylar, ekte yer alan başvuru formu ve ek belgeler ile birlikte başvurularını şahsen ve elden yapacaklardır.

E-posta ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Burslar Siirt Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim alan ve herhangi bir kurumdan burs almayan Suriye uyruklu öğrencilere yöneliktir. Adaylar, Türkiye Bursları kapsamında (Devlet, Hükümet ve Himaye Bursları dâhil) yer alan diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış (bursları kesilenler dâhil) ve halen yararlanmıyor olmalıdır. Adaylar, ayrıca herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından verilen bir burstan hâlihazırda yararlanmıyor olmalıdır.

Başvurularında yanlış ve eksik bilgi beyanında bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Eksik ya da yanlış bilgi beyanının öğrencinin burs almaya başladıktan sonra tespit edilmesi durumunda ilgili düzenlemeler uyarınca ödenen bursların öğrenci tarafından iade edilmesi gerekmektedir.

Siirt Üniversitesi Suriye Destek Bursu yalnızca bir defaya mahsus burs ödemesini kapsamaktadır.

Destek Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylara 1 defada 250 TL ödeme yapılacaktır.

Başvuru Şartları

Yalnızca aşağıda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler bu burs programından faydalanmaya uygun sayılacaktır.

Siirt Üniversitesinde bir yükseköğretim programında lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak,

Birinci öğretimde (gündüz programında) kayıtlı olmak,

Programına süresinde devam eden bir öğrenci olmak (Örnek: 4 yıllık bir programda hazırlık programı hariç sekiz dönem) ,

Türkiye’de Geçici Koruma altında bir Suriye vatandaşı olmak,

Türkiye Bursları kapsamında (Devlet, Hükümet ve Himaye Bursları dahil ) yer alan diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış (bursları kesilenler dahil) ve halen yararlanmıyor olmak ve

Herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından verilen bir burstan halihazırda yararlanmıyor olmak (Değişim Öğrencileri için verilenler dâhil )

Kayıtlı oldukları lisans programlarında 2. Dönemlerini tamamlamış adaylar için aşağıdaki ek uygunluk kriteri geçerli olacaktır.

Ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.00 (4 üzerinden) olmak.

Başvuru Belgeleri

Başvuru Formu (İndirmek için TIKLAYINIZ...)

Öğrenci belgesi

Transkript

Yabancı tanıtma belgesi/pasaport ve ikamet belgesi

Başvuru esnasında teknik bir problemle karşılaşan adaylar int@siirt.edu.tr adresine mail atarak sorularını ileterek teknik destek alabilir.

Başvuru Adresi:

Siirt Üniversitesi  Kezer Yerleşkesi Rektörlük B Blok Kat:2 Uluslararası İlişkiler Koridoru 56100 Siirt

E-Posta: int@siirt.edu.tr

Tel: +90 484 212 11 11 Dahili: 3493